FRANÇA REOBRE ELS PASSOS FRONTERERS DE CERDANYA

França ja ha reobert els passos fronterers, dos d'ells a Cerdanya. Després de més de tres anys, les autoritats franceses han retirat els obstacles físics que s'havien col·locat per barrar el pas als vehicles.

Tal com va anunciar fa uns dies la prefactura dels Pirineus Orientals, França ja ha reobert els passos fronterers, dos d'ells a Cerdanya. Després de més de tres anys, les autoritats franceses han retirat els obstacles físics que s'havien col·locat per barrar el pas als vehicles. Així, doncs, els veïns de l'Alta i la Baixa Cerdanya poden tornar a circular pel Camí de la Vinyola, que enllaça Puigcerdà i Enveig, i el d'Age, que connecta aquest poble amb Palau de Cerdanya. 

El tancament de la circulació de vehicles per aquests passos fronterers va fer-se el gener del 2021, en el context de la limitació de la mobilitat per la pandèmia de covid-19 i també com a mesura contra la immigració il·legal i l'amenaça terrorista.

Des d'aquell moment, els cerdans de les dues bandes de la frontera i les institucions han demanat reiteradament l'obertura dels passos.