‘GOLD WELLS’, DE SAEED TIMAR, GUANYA LA 10A EDICIÓ DEL MOSTREMP

El Mostremp, el festival de cinema rural del Pallars, ha lliurat aquest dissabte al vespre les cinc estatuetes als millors curtmetratges de les seccions que anaven a concurs. El millor curtmetratge ha estat per ‘Gold Wells’, de Saeed Timar, un film que gira al voltant de la història d’un matrimoni forçat. El premi, atorgat pel jurat, està dotat amb 2.000 euros.

Mentrestant, el vot del públic, dotat amb 1.000 euros, ha premiat el curt ‘La Explosión’, de Jose San Miguel i Juanma Vargas. Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil, el premi anomenat Víctor del Val ha premiat, per la seva gran qualitat tècnica plena de referències artístiques i tenir un acurat escenari rural, el film ‘Tremp-SAT’, d’Ester Coll, de l’Institut de Tremp.

L’accèssit ha estat concedit al curt ‘Diluvio’, de la directora Gaia Iglesias, un projecte amb una gran sensibilitat que uneix literatura i cinema d’una forma poètica i trencant estereotips. També s’ha fet una menció especial al curt ‘Colours’, de les directores Martina Boixadós i Martina Mateo, de l’Ins Tremp, per l’efectivitat, la coherència i originalitat.

Finalment, el premi Tarradets, que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars&Ribagorça & Geoparc, ha estat per ‘Mama’, d’Alex Uriach, dotat amb 750 euros.

A banda de les projeccions, aquest divendres al vespre s’ha celebrat la Festa del Cinema, al passeig Doctor Pearson, amb la col·laboració del Comerç Associat de Tremp. Així, el públic ha pogut gaudir de música en directe, amb un conjunt interpretant bandes sonores de pel·lícules, tot sopant productes de proximitat. D’altra banda, per acomiadar el festival, aquest diumenge, han tingut lloc les sessions Finestra d’Actualitat i la sessió de comiat km0, on s’ha projectat un recull dels projectes creats durant aquest Mostremp i films de proximitat.