ELS GRUISTES DEL PIRINEU REDUEIXEN EL SERVEI AL MÍNIM AQUEST CAP DE SETMANA

El sector de l’auxili en carretera, recentment unit a l’Aliança Nacional d’Auxili en Carretera, ha anunciat que els serveis a la zona del Pirineu aquest pròxim pont de la Mare de Déu d’agost quedaran reduïts al mínim. Denuncien les compensacions econòmiques precàries que reben.

El sector de l’auxili en carretera, recentment unit a l’Aliança Nacional d’Auxili en Carretera, ha anunciat que els serveis a la zona del Pirineu  aquest pròxim pont de la Mare de Déu d’agost quedaran reduïts al mínim. Des de l’Aliança han denunciat a través d’un comunicat de premsa que les precàries compensacions econòmiques de la majoria de les companyies asseguradores, clubs automobilístics i plataformes d’assistència en viatge, i la impossibilitat de poder contractar operaris, amenaça els serveis d’assistència en carretera d’aquest territori. Expliquen que no poden assumir el cost per mantenir una plantilla d’operaris de guàrdia durant les 24 hores dels 7 dies de la setmana.
Les tarifes que aquestes companyies ofereixen als seus proveïdors de grues, expliquen, “ni tan sols han estat adaptades a les exigències legals de cobrir els costos d’explotació ni l’increment dels preus que han experimentat els carburants des de l’inici d’any”.
Un problema que veuen agreujat a les zones de muntanya, despoblades i de difícil trànsit, on els temps d’assistència són llargs i no estan retribuïts.
Les empreses de grues que atenen serveis a l’Alt Pirineu i Aran lamenten els problemes que això pugui ocasionar i per això demanen disculpes als conductors tenint en compte que aquests dies es multiplicaran els desplaçaments i confien que els usuaris entenguin la situació precària que han de suportar per poder oferir un servei tan necessari.