PROVA PILOT PER LIMITAR A 150 ELS VEHICLES MOTORITZATS DIARIS QUE PODRAN ACCEDIR A LA VALL DE BONABÉ

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, d’acord amb l’Ajuntament d’Alt Àneu i l’EMD d’Isil i Alós, posarà en marxa a partir d’aquest pròxim dilluns 15 d’agost una prova pilot per limitar el pas de qualsevol vehicle motoritzat no elèctric per la vall de Bonabé, al Pallars Sobirà.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, d’acord amb l’Ajuntament d’Alt Àneu i l’EMD d’Isil i Alós, posarà en marxa a partir d’aquest pròxim dilluns 15 d’agost una prova pilot per limitar el pas de qualsevol vehicle motoritzat no elèctric per la vall de Bonabé, al Pallars Sobirà. Concretament, s’ha establert un límit de 150 vehicles diaris, una mesura que s’allargarà fins al 31 d’agost.
Per circular entre el refugi del Fornet i Marimanha, caldrà reservar plaça a través de la pàgina web. Com a prova pilot, la reserva de plaça és gratuïta durant aquesta segona quinzena d’agost, però l’any vinent serà de pagament i es cobraran 5 euros per vehicle i dia, tal com estableix l’ordre de preus públics dels espais naturals de protecció especial de Catalunya.
Aquesta prova pilot se suma a les restriccions ja vigents, que prohibeixen el pas de vehicles especialment sorollosos, com motos, quads i buggies durant tot l’any entre el Fornet i Marimanha. El motiu d’aquestes mesures és que la vall de Bonabé forma part d’una zona d’especial protecció de la qualitat acústica declarada per la Generalitat i això és incompatible amb el pas de vehicles sorollosos.