HOSTALS D’INSECTES PER AFAVORIR LA POL·LINITZACIÓ AL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

A través del col·lectiu Eixarcolant i l’associació Esboïga, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, està realitzant tallers i instal·lant hostals d’insectes en diferents espais per afavorir la pol·linització i beneficiar, d’aquesta manera, horts i jardins.

Fusta, canyes, pinyes i pedres. Aquests són els elements necessaris per crear un hostal d’insectes, que haurà de posicionar-se en un lloc amb molt sol i protegit del vent i la pluja. En l’espai s’hi podran establir abelles i vespes solitàries, així com tisoretes o marietes, que afavoriran la pol·linització de l’entorn, beneficiant la collita dels horts i la floració dels jardins.


En la fusta s’hi realitzaran forats de diferents mides perquè s’hi puguin incubar els ous i la resta d’elements serviran de protecció per a diferents insectes.
La construcció d’aquests hostals d’insectes s’impulsa des del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a través de tallers en diferents punts associats, com en aquest cas, a El Molí del Pau, a Castellbò.

La iniciativa es duu a terme en col·laboració amb el col·lectiu Eixarcolant i l’associació Esboïga, amb un ajut dels fons europeus FEADER.

Parlen al vídeo:
HELENA BARRIL, BIÒLOGA ESPECIALITZADA EN ABELLES SOLITÀRIES I POL·LINITZACIÓ