IMPULSEN UNA ‘ÀGORA PALLARESA’ SOBRE L’IMPACTE DE L’ACTUAL MODEL ENERGÈTIC

La Plataforma Unitària Contra l’Autopista Elèctrica i Salvem lo Pallars han impulsat la creació d’una ‘Àgora Pallaresa’, amb l’objectiu de debatre sobre l’impacte que té l’actual model energètic a la comarca, i també per planificar accions futures

La Plataforma Unitària Contra l’Autopista Elèctrica i Salvem lo Pallars han impulsat la creació d’una ‘Àgora Pallaresa’, amb l’objectiu de debatre sobre l’impacte que té l’actual model energètic a la comarca, i també per planificar accions futures. L’acció tindrà lloc el dissabte 7 i el diumenge 8 d’octubre a Figuerola d’Orcau. El dissabte es durà a terme una jornada teòrica on, a través de diferents ponències i debats, es donarà a conèixer quin és el model energètic actual i els impactes que té al territori. Diumenge, mentrestant, es planteja com una jornada per preparar accions futures. 

Els organitzadors apunten que en l’actual context de crisi climàtica i de recursos són conscients que els canvis són imprescindibles, però denuncien que el model energètic que plantegen empreses privades, bancs i fons d'inversió no concorda amb el que pensen que seria el necessari. L’objectiu d’aquesta Àgora Pallaresa, precisament, asseguren que és generar un espai de debat i participació i  poder plantejar estratègies conjuntes de quin és el model que es vol. L’assistència a la jornada és lliure, però cal inscriure-s’hi. La informació necessària es pot trobar a les xarxes socials de Salvem Lo Pallars.