LES EXCAVACIONS A SANT GERVÀS PERMETEN CONSTATAR LA MAGNITUD DEL CASTELL

El conjunt del Castelló Sobirà de Sant Gervàs, al municipi pallarès de Gavet de la Conca, viu aquests dies una doble campanya d’excavacions.

El conjunt del Castelló Sobirà de Sant Gervàs, al municipi pallarès de Gavet de la Conca, viu aquests dies una doble campanya d’excavacions. D’una banda, l'Ajuntament de Gavet de la Conca ha iniciat les obres de rehabilitació del Castell, amb un pressupost de poc més de 200.000 euros, gràcies al suport de Cultura, l’IEI i el programa Leader. El projecte se centra en l'excavació arqueològica, la consolidació de les estructures o la millora de la seguretat, entre altres. De moment, s’ha pogut constatar la gran magnitud del castell.

En paral·lel, aquests darrers 15 dies, l'equip d'arqueòlegs del Laboratori d'Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB) també ha estat realitzant una nova campanya arqueològica a la zona del poblat, a sota del castell. S’ha donat continuïtat als treballs que es van realitzar els anys anteriors i que tenen com a objectiu conèixer les característiques del nucli d'hàbitat que es va formar als peus del castell, veure el seu urbanisme i comprendre com s'accedia al castell des del poblat.

Les excavacions compten amb els permisos i finançament del Departament de Cultura, el Geoparc Orígens, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Gavet de la Conca.

Parlen al vídeo: 

JORDI VALLVERDÚ, DIRECTOR TÈCNIC DE L’EXCAVACIÓ

FERRAN URETA, REGIDOR DE GAVET DE LA CONCA

BET MALLOFRÉ, CODIRECTORA DE L’EXCAVACIÓ AL POBLAT