INGRESSA A L’ACAU LA COL·LECCIÓ HEMEROGRÀFICA D’AMADEU GALLART I SORT

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell ha ingressat la col·lecció hemerogràfica d’Amadeu Gallart i Sort, constituïda per un total de 94 exemplars de les revistes ‘Alt Urgell’ i ‘El Cadí’, que permeten copsar la vida quotidiana del territori.

Amadeu Gallart i Sort ingressa a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell una col·lecció hemerogràfica constituïda per un total de 94 exemplars de les revistes ‘Alt Urgell’ i ‘El Cadí’, que van ser editades al llarg de la dècada de 1930. Aquest dijous s’ha signat el contracte de cessió en comodat entre el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el titular del fons. El gener de 2024 començarà la digitalització de la col·lecció. 

Les revistes copsen la vida quotidiana de la Seu d’Urgell, la comarca i també Andorra. Les dues capçaleres, d’inclinacions polítiques contraposades, permeten analitzar la visió de les tendències d’esquerra i les de dreta. 

Des de les institucions s’ha fet una crida a la població per aportar a l’Arxiu documentació i fotografies antigues, per assegurar-ne la conservació. 

L’Arxiu Comarcal es compromet a estudiar les revistes i per l’any vinent es planteja la creació d’una taula rodona per aprofundir en les publicacions. 

Parlen al vídeo:

VERÓNICA RAPALINO, DIRECTORA EN FUNCIONS DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT URGELL

AMADEU GALLART, TITULAR DEL FONS

JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL

JOAN BARRERA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL