INICI DE LA FIRA DEL LLIBRE DEL PIRINEU AMB UN TALLER D’IMPREMTA DEL MÈTODE FREINET

Un taller d’impremta amb el mètode Freinet, dona el tret de sortida a les activitats per als infants de la Fira del Llibre del Pirineu. L’esdeveniment, que enguany celebra la vint-i-sisena edició, tindrà lloc a Organyà aquest cap de setmana.

Organyà es prepara per acollir, aquest cap de setmana, la vint-i-sisena edició de la Fira del Llibre del Pirineu, en una situació post pandèmica, que permetrà recuperar activitats que feia dos anys que no s’organitzaven. Una de les més esperades, és la carrerada de llibres, al llarg de la travessia de la C-14 pel poble.

Aquest divendres, la programació, ha començat amb un taller d’impremta, utilitzant el mètode Freinet, amb els infants. Nens i nenes han pogut conèixer aquesta tècnica, utilitzada a l’escola de Fígols els anys 1935 i 1936.

Els participants han fet un dibuix i posteriorment, aquest s’ha gravat en linòleum. Les parts del disseny que no volien en la composició final s’han rebaixat amb una eina, anomenada gúbia.
Alguns dels infants s’han animat també a utilitzar les lletres de plom i han construït els seus noms.

La Fira del Llibre obre portes aquest dissabte i diumenge, a partir de les 10h del matí. Dissabte, a dos quarts de nou tindrà lloc la lectura de Les noves homilies i l’entrega de Premis Literaris Homilies d’Organyà.

Parlen al vídeo:

CELESTÍ VILÀ, ALCALDE ORGANYÀ

SERGI BERNAL, RESPONSABLE TALLER D’IMPREMTA AMB MÈTODE FREINET