INTEGRA PIRINEUS DIVULGA LA FIGURA DE L’ASSITENT PERSONAL A L’ALT URGELL

L’assistent personal és un professional que dona suport en activitats diàries a persones amb discapacitat, una figura poc coneguda, i que Integra Pirineus vol divulgar a través d’una prova pilot, que donarà servei a 10 persones.

La Fundació Privada Integra Pirineus presenta un nou projecte, a la ciutadania, per divulgar la figura d’assistent personal, un professional poc conegut a Catalunya, que té com a objectiu ajudar en les activitats quotidianes a les persones amb discapacitat.

Aquesta iniciativa va començar el mes de juliol i a inicis de 2023 s’iniciarà una prova pilot, durant tres mesos, en la qual hi participaran 10 persone, d’entre setze i seixanta-quatre anys, a la comarca de l’Alt Urgell

El projecte comença amb dues persones, que oferiran el servei d’assistència personal, per fer acompanyament en activitats, tant de la vida social com de la llar. 

La prova pilot del projecte és finançada per la Fundació ‘La Caixa’. El març Integra Pirineus preveu tenir creada l’estructura necessària per oferir aquest servei que, en part, espera que sigui finançat per l’administració. 

Parlen al vídeo: MARTA MARTÍNEZ, COORDINADORA PROJECTE PILOT ASSISTÈNCIA PERSONAL