ISONA ES POSA EN ALERTA DAVANT L’INICI DE LES OBRES DE LA SUBESTACIÓ

L’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà s’ha posat en alerta davant l’inici de les obres de la subestació elèctrica que ha d’evacuar l’electricitat de la futura MAT que arribaria al municipi provinent de l’Aragó. Tot i que la construcció d’aquesta subestació està supeditada a l’autorització de la línia de Molt Alta Tensió, Red Eléctrica ja hi ha començat a treballar.

Recordem que els quatre ajuntaments del Pallars Jussà afectats per la MAT (Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà), així com el Consell Comarcal, han presentat sengles recursos d’alçada contra el projecte. Tot plegat, després que a finals de setembre el BOE publiqués l’autorització prèvia del govern espanyol, a expenses de l’informe d’impacte ambiental de la Generalitat. En aquest sentit, Abella ha demanat al Govern que es pronunciï el més aviat possible.

Les al·legacions presentades argumenten que la MAT tindrà un gran impacte paisatgístic i ambiental sobre la biodiversitat de la comarca, entre altres aspectes. 

Parlen al vídeo: JEANNINE ABELLA, ALCALDESSA D’ISONA I CONCA DELLÀ