JA ES POT VISITAR LA MURALLA I LA PORTA MEDIEVAL DEL JACIMENT DEL CASTELLOT DE BOLVIR

JA ES POT VISITAR LA MURALLA I LA PORTA MEDIEVAL DEL JACIMENT DEL CASTELLOT DE BOLVIR GRÀCIES A UNA PASSERA DE FORMIGÓ I L'ADEQUACIÓ DEL CAMÍ DES D'ON ES PODEN VEURE AMB DETALL LES RESTES

Ja es pot visitar la muralla i la porta medieval del jaciment del Castellot de Bolvir. L'ajuntament ha fet instal·lar una passera prefabricada de formigó de 15 metres de llargada i ha adequat la resta de camí, de gairebé 100 metres, perquè els visitants puguin veure les restes amb detall des d'una zona que fins ara de difícil accés.

La passera està suportada per dues bases de formigó armat revestides de pedra natural vista, mentre que el camí té un acabat cromàtic de color terròs, com el que tenen les terres que l'envolten.

Des del consistori han explicat que han vist com, en els últims anys, han crescut les visites al jaciment d'aquest poblat ibèric, un dels més importants del Pirineu, i a l'Espai Ceretània, un equipament que posa en valor el patrimoni arqueològic de Bolvir.

L'actuació forma part de tot un seguit de millores al jaciment arqueològic del Castellot que s'executaran al llarg d'aquest any, com la creació d'un circuit de vianants, el cobriment del forn metal·lúrgic i la construcció d'una casa ceretana.

Parlen al vídeo: ISIDRE CHIA, ALCALDE DE BOLVIR