JA S’ESTÀ TREBALLANT AMB EL MATERIAL AMB QUÈ ES RESTAURARÀ L’HOSPITAL DE CARTRÓ DE CAPDELLA

Aquest cap de setmana el Museu Hidroelèctric de Capdella va acollir la presentació del llibre L’Hospital de cartró de Capdella. Una icona de l’arquitectura prefabricada” de Sigrid Remacha. En el marc de l’acte, Ton Lloret, tècnic del Museu Molí paperer de Capellades, ha explicat que ja se saben els components del material amb què es restaurarà aquest singular edifici.

Aquest cap de setmana el Museu Hidroelèctric de Capdella va acollir la presentació del llibre L’Hospital de cartró de Capdella. Una icona de l’arquitectura prefabricada” de  Sigrid Remacha. En el marc de l’acte, Ton Lloret, tècnic del Museu Molí paperer de Capellades, ha explicat que ja se saben els components del material amb què es restaurarà aquest singular edifici.

El llibre, editat conjuntament pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el museu Molí Paperer de Capellades i Eumo Editorial, recull els estudis fets per Sigrid Remacha tan en l’àmbit tècnic com social d’aquest singular edifici, que havia de tenir una durabilitat curta, però ha aguantat de peu més de 100 anys.

L’obra repassa l’evolució de l’arquitectura prefabricada europea, la implantació d’edificis fets amb cartró i fusta a la Vall Fosca i els canvis en el Pirineu amb l’inici de l’explotació hidroelèctrica.
Després de la presentació es va fer una visita a l’edifici.

Parlen al vídeo:

TON LLORET, CONSERVADOR DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

SIGRID REMACHA, AUTORA