JORNADA PER APLICAR ACCIONS DE PREVENCIÓ DE MALBARATAMENT ALIMENTARI
Un seminari sobre el malbaratament d’aliments mostra accions de prevenció que s’apliquen als menjador escolars de l’Alt Urgell, per traslladar-ho també en el dia a dia.
Un estudi sobre la prevenció del malbaratament alimentari als centres educatius de l’Alt Urgell ha impulsat un seminari obert a la població, per aplicar a casa accions que es duen a terme en els menjadors escolars. A Catalunya s’estima que cada persona malbarata, gairebé 35kg per any. En total més de 262.000 tones d’aliments.
La jornada ha començat amb una xerrada, per donar a conèixer els resultats de la recerca i les accions que ja es fan, com modificar el servei del centres que no tenen cuina, canviar àpats que no agraden o millorar la planificació de quantitats.
Els assistents han pogut degustar receptes elaborades amb ingredients que habitualment no s’aprofiten.
El pla de malbaratament alimentari als menjadors escolars ha permès identificar aspectes en comú i casuístiques de cada centre, per adaptar accions a dur a terme i així disminuir la quantitat d’aliments malbaratada.
Parlen al vídeo:
ANNA GALLART, TÈCNICA D’ENSENYAMENT AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL
MARIA CERQUEDA, NUTRICIONISTA
JORDI TOMÀS, CUINER I DIETISTA