JORNADA PER INCENTIVAR LA CUINA DEL CORDER DEL PALLARS A LA RESTAURACIÓ

L’Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit aquest dilluns una jornada de cuina centrada en el producte més emblemàtic del Pallars: el corder. La jornada ha comptat amb tàndems culinaris de la mà de cuiners del territori i de fora de la comarca que han elaborat plats conjuntament amb el corder com a ingredient principal.

L’Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit aquest dilluns una jornada de cuina centrada en el producte més emblemàtic del Pallars: el corder. En el marc del festival Cordevi, des del programa Al teu gust, aliments del Pallars, s’ha organitzat una jornada com a espai de formació i divulgació adreçada a professionals en actiu del sector de la restauració, estudiants de cuina i altres professionals vinculats a la ramaderia de l’oví, a més de públic en general.

La jornada ha comptat amb tàndems culinaris de la mà de cuiners del territori i de fora de la comarca que han elaborat plats conjuntament amb el corder com a ingredient principal.

Però també s’ha posat en valor altres productes de la terra amb els quals maridar aquesta carn des d’olis, essències, fruits i, per descomptat, vi, on s’ha intentat també trencar estereotips.

Des de l’Ajuntament de Tremp, que lidera el programa, es considera clau fer una aposta pel producte de proximitat en restauració, ja que és una de les vies per mantenir també el sector primari del territori i sent una eina més per garantir el relleu generacional a les explotacions ramaderes i agràries.

Parlen al vídeo: 

TONI MASSANÉS, DIRECTOR DE LA FUNDACIÓ ALICIA

MERITXELL TARTERA, HOTEL PESSETS DE SORT

DAVID SEIJAS, SOMMELIER