JORNADA SOBRE TÈCNIQUES D’ENSINISTRAMENT I SELECCIÓ DEL GOS PASTOR A BARRUERA

Barruera, a la Vall de Boí, ha celebrat aquest divendres les Jornades de tècniques d’ensinistrament i selecció del gos pastor. Unes jornades que han aplegat prop de 40 ramaders de la Vall de Boí però també d’altres indrets de Catalunya i de la península ibèrica.

Barruera, a la Vall de Boí, ha celebrat aquest divendres les Jornades de tècniques d’ensinistrament i selecció del gos pastor. Unes jornades que han aplegat prop de 40 ramaders de la Vall de Boí però també d’altres indrets de Catalunya i de la península ibèrica. S’ha comptat amb una part més pràctica però l’eix central s’ha basat en demostracions sobre el terreny, al matí amb ovella i a la tarda amb vacum.

I aquest cap de setmana tindrà lloc el Concurs internacional de gos pastor. Precisament, tres quartes parts de la trentena de participants són gossos que treballen diàriament amb ramats.

Des de l’organització es destaca que molts dels participants a les jornades formatives són ramaders joves.
Aquesta jornada s’ha organitzat conjuntament amb el departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural en el marc de la fira ramadera de Barruera.

Parlen al vídeo: ALBERT GARRIGA, MEMBRE DE L’ORGANITZACIÓ DEL GURE SHEEPDOG TRIAL