JUNTS REBUTJA UN PACTE A TRES AL CONSELL DEL JUSSÀ I INSISTEIX A MANTENIR L’ACORD ACTUAL AMB ERC

Junts per Catalunya ha acordat per unanimitat no entrar a negociar un pacte a tres al Consell Comarcal del Pallars Jussà amb Esquerra Republicana i el Partit Socialista.

Junts per Catalunya ha acordat per unanimitat no entrar a negociar un pacte a tres al Consell Comarcal del Pallars Jussà amb Esquerra Republicana i el Partit Socialista. Des de Junts per Catalunya han manifestat a través d’un comunicat la seva voluntat de materialitzar l’acord de comarca per renovar tota l’estructura del Consell Comarcal que van estar treballant les dues formacions independentistes i on van coincidir en la totalitat de les propostes. I afegeixen que entenen que la primera i segona força del Consell Comarcal, que suma 14 consellers d’un total de 19 i que governa amb majoria absoluta a 10 dels 14 municipis, han de continuar governant la institució supramunicipal amb un projecte renovat que atansi la institució a la ciutadania.

També han detallat que el projecte comarcal acordat contenia la reestructuració de l’organigrama del Consell Comarcal assignant a cada àrea un conseller responsable assimilant-ho al que serien les regidories als ajuntaments, eliminar una de les dues vicepresidències remunerades de tal manera que es passaria de 3 a 2 càrrecs remunerats, una gerència tècnica escollida per consens de les dues formacions sense perfil polític, a banda de projectes tractors pel Pallars Jussà per als propers 4 anys.

Junts deixa la porta oberta a seguir negociant amb Esquerra, tot i que remarca que Esquerra és la força més votada i ha de decidir amb qui vol governar.