JUNTS S’IMPOSA A L’ALT URGELL

Junts+ Puigdemont guanya a l’Alt Urgell amb el 32% dels vots i ha estat la força més votada en 17 dels 19 municipis. El PSC, en segona posició, ha aconseguit el 22% dels vots i Esquerra, en tercer lloc, el 17%.

Junts+ Puigdemont també ha estat la força més votada a l’Alt Urgell, amb el 32% dels vots, per davant del Partit Socialista de Catalunya, en segon lloc amb el 22% dels vots. En tercer lloc ha quedat Esquerra, amb un 17% de vots. 

En quart lloc, la CUP, amb gairebé el 7% dels vots. El cap de llista, l’urgellenc, Bernat Lavaquiol, finalment no ha aconseguit accedir al Parlament. Amb un percentatge de votació similar hi ha el PP, en cinquena posició. Amb poc més d’un 4% del percentatge dels vots es posicionen com a sisena i setena força, respectivament, Aliança Catalana i VOX. 

Junts ha estat el partit més votat en 17 municipis. En el cas d’Arsèguel hi ha hagut un empat entre Esquerra i Junts. A la capital urgellenca, el PSC s’ha situat com a primera força, amb poca diferència de vots, respecte Junts. 

La participació a l’Alt Urgell ha estat del 53,85%, xifra similar a les anteriors eleccions al Parlament.