LA COLLA GEGANTERA I ELS DIABLES DE L’ALT URGELL INAUGUREN LA FESTA MAJOR DE LA SEU

La Colla Gegantera de la Seu d’Urgell i el grup de Diables de l’Alt Urgell han estat els encarregats d’inaugurar la Festa Major amb la lectura del pregó i diumenge, la pluja ha fet que el Ball Cerdà es celebrés a Plaça Catalunya.

La Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell i el grup dels Diables de l’Alt Urgell han estat els encarregats d’inaugurar la Festa Major. La 31a edició de la Trobada Gegantera ha finalitzat a la plaça dels Oms. Seguidament, s’ha iniciat el pregó de la Festa Major, amb la presentació dels pregoners, per part de l’alcalde, Joan Barrera. 

Els geganters han repassat la història de l’entitat durant la lectura del pregó a la plaça, la qual ha estat escenari de la ballada dels gegants vells, Abd Al-Rahman i Constança, que enguany compleixen el vuitantè aniversari; i durant el qual s’ha recuperat la tradició del flabiolaire.

El Grup de Diables, per la seva part, han fet un homenatge al fundador, Joan Ribó, i han reivindicat la cultura popular. 

La Festa Major de la Seu d’Urgell ha seguit el diumenge amb la celebració del Ball Cerdà que, per primera vegada, ha tingut lloc sota l’envelat de Plaça Catalunya per la pluja. 

Parlen al vídeo:

JOAN BARRERA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

ALEIX GODINHO, PREGONER DE LA COLLA GEGANTERA

JORDI ANSAY, PREGONER DELS DIABLES DE L’ALT URGELL