LA COPA PUIGCERDÀ DE PATINATGE ARTÍSTIC REUNEIX 51 JOVES ESPORTISTES

La pista de gel del Club Poliesportiu de Puigcerdà ha acollit aquest dissabte la Copa Puigcerdà de Patinatge Artístic, una prova puntuable per a la lliga catalana. La competició ha comptat amb categoria autonòmiques i nacionals.

En total hi han participat 51 patinadors i patinadores de quatre clubs: el Club Esportiu Patinatge Artístic Puigcerdà (CEPAP), el Futbol Club Barcelona (FCB), el Club Esportiu de Gel Val d'Aran (CEGVA) i l'Andora Club Gel (ACG). El club cerdà hi ha estat present amb quinze esportistes.

La Copa Puigcerdà té més de 25 anys d'història. En els últims anys gaudia de bona salut però aquesta temporada ha vist disminuir el nombre de participants. De fet, aquesta prova es desenvolupava durant el cap de setmana i enguany, al ser menys esportistes, s'han concentrat totes les categoris en un sol dia. Des del club amfitrió asseguren que la pandèmia ha afectat el rendiment dels patinadors i patinadores.

A més, alguns esportistes han abandonat el patinatge per anar a estudiar fora o perquè s'han fet grans. És per això que des del club cerdà consideren que és molt important tenir escola de patinatge, ja que representa el seu futur. 

La Copa Puigcerdà s'ha desenvolupat al llarg del dissabte al matí i fins a quarts de quatre de la tarda. Els participants han presentat els seus programes, amb elements com salts, piruetes o seqüència de passos. 

Pel que fa als resultats del CEPAP, en les categories nacionals, a destacar la primera posició de Maria Escrichs i Adrián Jiménez en la màxima categoria, la Júnior ISU, en femení i masculí respectivament. Laura Izquierdo ha estat la guanyadora de la categoria Novice Advance i Clara Sanjosé ha quedat sisena. Pau Vilella ha pujat al capdamunt del podi en la categoria Júnior A, seguit de Juan Parra, que s'ha fet amb el bronze. En la categoria Intermediate Novice, Carla Sànchez ha finalitzat segona. En basic Novice, Ingrid Martin s'ha situat en tercera posició, Júlia Martín en la quarta, Núria Tor ha estat cinquena i Noa Adab sisena.

La propera cita serà el Campionat de Catalunya, que es celebrarà el 9 i 10 d'abril a la pista de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: PAQUITA GRÀCIA, PRESIDENTA CEPAP