LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA ESTUDIARÀ ACTUACIONS AL CASTELL DE BAR

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’ha compromès a estudiar quines actuacions es poden fer al castell de Bar, en una reunió a Pont de Bar, durant una jornada a l’Alt Urgell, en la qual també ha visita Alàs i Montferrer.

La Diputació de Lleida estudiarà si és a temps d’actuar per salvar i potenciar el que queda del castell de Bar. Així ho ha assegurat el president de l’ens, Joan Talarn, durant una visita al municipi de Pont de Bar. Justament en l’àmbit del patrimoni, Talarn ha anunciat que la Diputació destinarà uns 75.000 euros, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a subvencionar 4 projectes de patrimoni local a l’Alt Urgell. 

Els projectes seleccionats són la consolidació de la coberta i tancaments de l’esglèsia de Sant Maria de les Peces, a Alàs i Cerc; la restauració de l’antiga escola de Castellbò, la segona fase de recuperació de la capella del Sant Crist a l’esglèsia de Sant Andreu d’Oliana, i la reproducció del baldaquí frontal al monestir de Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall. 

La visita a Pont de Bar ha seguit amb una visita a una exposició de fotografies i a l’interior de l’església. L’alcaldessa ha aprofitat per demanar més igualtat perquè puguin arribar nous habitants, a través del teletreball. 

Talarn ha finalitzat la visita a l’Alt Urgell amb reunions de treball a Alàs i Montferrer. 

Parlen al vídeo:

JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA

ROSA ANDORRÀ, ALCALDESSA PONT DE BAR