L’AUGMENT DE PREU DE LA LLUM, EL GAS I EL GASOIL DISPARA LA DEMANDA DE LLENYA

Empreses del Pallars, Alt Urgell i Cerdanya, coincideixen en que enguany s’està venent molta més llenya i les comandes han arribat abans del que és habitual. Aquest fet s’atribueix a la pujada de preu de la llum, el gas i el gasoil.

La pujada de preus dels principals mitjans de generació de calefacció: la llum, el gas i el gasoil; han fet disparar la demanda de llenya. Diversos venedors del Pallars, l’Alt Urgell i de Cerdanya consultats, han coincidit que enguany estan tenint molta més feina. L’increment de la demanda va començar el mes d’agost, en el cas d’una empresa de Bellver de Cerdanya, quan es van rebre les primeres comandes i, en alguns casos, en quantitats molt superiors a les d’anys anteriors. 

Que les comandes hagin arribat tan aviat també comporta alguns inconvenients, com que la llenya no s’hagi pogut assecar durant els 8 o 10 mesos habituals. Encara que la llenya continua sent el mitjà més econòmic per escalfar-se, l’increment del preu del gasoil també ha fet que s’encareixi. 

El preu de la llenya, segons Ramos, ha augmentat entre el 25 i el 30%. 

Parlen al vídeo: JOAN RAMOS, VENEDOR DE LLENYA A BELLVER DE CERDANYA