LA POBLETA DE BELLVEÍ CELEBRA AQUEST CAP DE SETMANA LA FIRA RAMADERA

Aquest divendres, una jornada tècnica sobre “Embotits del porc. Patrimoni gastronòmic i cultural del Pallars” dona el tret de sortida a la Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí. Un esdeveniment que s’allargarà tot el cap de setmana i que com amb el vuitè Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català el dissabte i el vint-i-quatrè Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus.

Aquest divendres, una jornada tècnica sobre “Embotits del porc. Patrimoni gastronòmic i cultural del Pallars” dona el tret de sortida a la Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí. Un esdeveniment que s’allargarà tot el cap de setmana i que com amb el vuitè Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català el dissabte i el vint-i-quatrè Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus, Mostra i mercat d’altres races i mostra d’ovella xisqueta.

A banda, durant els dos dies de fira hi haurà demostració d’oficis artesans, de l’Associació de Puntaires de la Vall Fosca i degustació de mostillo i freginat. També el diumenge hi haurà una demostració d’elaboració de sabó de casa.

A la casa de la Vila es podrà visitar l’exposició “Era, era… i ara ni paller ni era”, realitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella i les veïnes de la Pobleta. I altres activitats per a tots els públics com activitats infantils, música i tallers.

Els carrers de la Pobleta acolliran també la fira de productes artesans i els restaurants del poble oferiran el menú tradicional de Fira: girella, cap i pota de corder i postres de músic.