LA FESTA DE LA TRANSHUMÀNCIA DE LLÍVIA REUNEIX UNES 200 PERSONES

Llívia ha celebrat aquest dilluns la Festa de la Transhumància, que ha aplegat unes 200 persones. Veïns, veïnes i alguns visitants han acompanyat els ramats dels pagesos lliviencs a les pastures de La Bollosa (Les Bulloses).

Llívia ha celebrat aquest dilluns la Festa de la Transhumància, que ha aplegat unes 200 persones. Veïns, veïnes i alguns visitants han acompanyat els ramats dels pagesos lliviencs a les pastures de La Bollosa (Les Bulloses). Es tracta d'una activitat ramadera de molts anys que ha derivat, també, en una cita festiva, aquests darrers anys. Ramaders i l’Ajuntament de Llívia organitzen aquesta festa que comença al parc de Sant Guillem de Llívia i finalitza als prats que envolten el Carlit, a més de 2.000 metres d’altura. 

En total, es calcula que durant aquests dies de transhumància, uns 500 caps de bestiar, entre cavalls i vaques, hauran pujat a la muntanya del Bac de Llívia i al baix Carlit. Els ramats de Llívia hi passaran els mesos d'estiu, on l'herba fresca d'alta muntanya serveix d'aliment. Com han explicat els ramaders de Llívia, les pluges dels darrers 15 dies han canviat el panorama dels prats afectats per la secada.

Un cop acabat l'ascens, es celebra un dinar popular que permet recuperar forces. Per la inestabilitat del temps, el dinar aquest any s’ha hagut de fer al pavelló municipal. L’ajuntament havia posat diferents autocars a disposició de les persones per a pujar i baixar de La Bollosa.

Enguany, la festa de la transhumància de Llívia ha estat més solidària que mai donant suport a la Fundació PKU i d'altres trastorns metabòlics hereditaris, en la seva línia de recerca. 

Parlen al vídeo:  VENANCI AGUSTÍ, RAMADER DE LLÍVIA