LA FLAMA DEL CANIGÓ ARRIBARÀ A 40 POBLES DE L'ALTA I LA BAIXA CERDANYA

La Comissió d’Entitats de La Flama del Canigó de Cerdanya ja s'ha posat en marxa per fer arribar la flama a 40 pobles de l'Alta i la Baixa Cerdanya. Serà com sempre el proper 23 de juny

La Comissió d’Entitats de La Flama del Canigó de Cerdanya ja s'ha posat en marxa per fer arribar la flama  a 40 pobles de l'Alta i la Baixa Cerdanya. Serà com sempre el proper 23 de juny, gràcies a la participació d'entitats culturals, esportives, escoles, voluntaris i ajuntaments. Enguany també, s'hi incorpora l'Associació Puigpedrós, l’Institut d’Estudis Ceretans, Cerdagne-Rando i el Team Velo de ciclistes de l’Alta Cerdanya. L'any passat hi van col·laborar més de 50 persones.

Com marca la tradició, un Equip de Foc d’excursionistes tornarà a pujar al cim del Canigó per ser presents a la cerimònia de regeneració. Després, baixaran la flama a Fillols on prendran el relleu altres Equips de Foc, que recorreran la comarca de cap a cap (de Montlluís fins a Martinet), formant en un ambient festiu, una rua de músics i grallers que custodiaran grups de ciclistes i cotxes. Tot plegat per encendre les fogueres de St Joan. 

Des de l'entitat de La Flama del Canigó fan una crida a aquelles persones que vulguin ser voluntaries durant la jornada. 

La Flama del Canigó és un símbol d'identitat i una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans. 

A Puigcerdà arribarà a les 11h a la plaça de l'ajuntament i seguirà el seu recorregut fent parada a Alp, Ger, Bellver i Martinet.