LA FLORACIÓ DE LAVANDA S’AVANÇA AL CULTIU DE MONTANT DE TOST
El cultiu de lavanda de Cal Margarit, a Montant de Tost, que s’utilitza per elaborar productes d’alimentació i cosmètica, comença a florir abans de l’habitual aquest estiu.
La floració del cultiu de lavanda de Cal Margarit, a Montant de Tost, s’avança enguany i les plantes han començat a treure la flor aquest final de juny, en comptes de mig juliol, com era habitual. La meteorologia i les condicions del terreny fan que aquest cultiu tingui unes característiques especials.
Gairebé tota la producció del cultiu s’utilitza per elaborar oli essencial i hidrolat, les dues matèries primeres, a partir de les quals es creen els productes de cosmètica. Tot i això, fa uns anys l’alimentació també s’ha començat a incorporar al cultiu amb la producció de cervesa.
En un futur el cultiu també servirà per elaborar nous productes com condicionador de cabell o desodorant.
El cultiu treballa amb varietats de lavanda fina francesa i espígol.
Parlen al vídeo:
JOAN CERDANYA, CAL MARGARIT