LA GENERALITAT INVERTIRÀ MÉS DE 44 MILIONS D’EUROS A L’ALT PIRINEU I ARAN EL 2024

El projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya incrementa les inversions a l’Alt Pirineu i Aran, en un 5,3%, amb un total de 44,5 milions d’euros. En destaquen partides per a la millora de carreteres i actuacions ambientals.

El projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya preveu invertir 44,5 milions d’euros a l’Alt Pirineu i Aran el 2024. La xifra representa un increment del 5,3% respecte l’any anterior. 

Pel que fa a les inversions, a l’Alt Urgell, en destaquen 8 milions d’euros en conservació de carreteres i 4 milions per a l’edifici d’INEFC Pirineus. L’estació d’esquí de Boí-Taüll serà la principal inversió a l’Alta Ribagorça. Pel que fa al Pallars Jussà, es destinarà més d’1 milió d’euros al regadiu de la Conca de Tremp i més de 2 milions a la línia  de tren Lleida-La Pobla de Segur. 

Al Pallars Sobirà, s’adequarà la Casa Bringué de Ginestarre com Alberg de Joventut, amb gairebé 2 milions d’euros i s’inlcou un milió d’euros per actuacions a les estacions d’Espot i Port Ainé. També s’invertiran més de 6 milions en la millora de la pista de Boet a Alins i la creació d’una via ciclista entre Sort i Rialp. 

Pel que fa a Cerdanya en destaquen 5 milions d’euros per a l’estació d’esquí La Molina, més d’un milió per a serveis comuns de turisme i muntanya, així com la reforma de l’Institut Pere Borrell i el Palau de Gel, a Puigcerdà.