LA GENERALITAT TRIPLICA LES AJUDES PEL MANTENIMENT DE CARRETERES I CAMINS

La Generalitat ha anunciat que enguany triplicarà les ajudes pel manteniment de carreteres i camins locals a les comarques de muntanya. Concretament, es passarà d’una inversió de 2,5 milions d’euros a 9 milions.
Una de les ajudes, ja existents, serà el manteniment i millora de carreteres municipals, que incrementa en un 140% la dotació i arribarà a un pressupost de 6 milions d’euros. L’altra via de subvencions, a la qual es dona continuïtat, fa referència a la neteja de vies de comunicació de titularitat municipal en episodis de nevades. En aquest cas, la dotació és de 350.000 euros.
Pel que fa a les ajudes noves, una d’elles compta amb un pressupost de 600.000 euros que es destinaran a la millora i recuperació de camins històrics del territori i al manteniment de senders. Pel que fa a la quarta línia, amb dos milions d’euros, es tracta d’una subvenció puntual per dotar les comarques de muntanya amb maquinaria pel manteniment de camins.
Aquestes subvencions es destinaran a les cinc comarques de l’Alt Pirineu, l’Aran i també el Berguedà, la Garrotxa, el Ripollès i el Solsonès.

Parlen al vídeo:
ISIDRE GAVÍN, SECRETARI D’INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT DE LA GENERALITAT
JESÚS FIERRO, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES DE MUNTANYA