LA GENERALITAT VOL QUE ICGC PARTICIPI EN LA DELIMITACIÓ DE LA FRONTERA

La Generalitat de Catalunya vol que tècnics de l’Institut Cartogràfic participin en la delimitació de la frontera a la zona del Planell de la Tossa. Pere Aragonès, president de la Generalitat, ha explicat en la seva visita a Andorra, que s’han ofert al govern espanyol per participar en la Comissió bilateral que ha de definir la línia fronterera entre els dos estats.

D’altra banda, també s’ha acordat, que el departament d’Acció Exterior i Govern Obert, crearà una delegació del Govern a Andorra. En aquest sentit, per la part andorrana, el cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat la voluntat de fer reunions regularment, per fer seguiment dels diferents àmbits de col·laboració establerts.
Durant la reunió, que ha tingut lloc aquest divendres al Principat, també s’han tractat altres temàtiques com la possibilitat que Andorra col·labori en la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern. Tot i això, ha deixat clar que encara s’està en una fase tècnica i que més endavant es concretaran les possibles col·laboracions.

En la reunió també s’han avançat alguns acords de col·laboració, pel que fa a prevenció d’incendis, la promoció econòmica exterior i en el marc de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries de la Generalitat.

Parlen al vídeo: 
PERE ARAGONÈS, PRESIDENT GENERALITAT
XAVIER ESPOT, CAP DE GOVERN ANDORRA