LA HISTÒRIA DE L’EXCURSIONISME AL PALLARS JUSSÀ EN UNA EXPOSICIÓ

Aquest dijous s’ha inaugurat la segona part de l’exposició Curses, caminades i atletisme al Pallars Jussà. Una iniciativa en el marc del projecte Fem esport, fem arxiu i com activitat commemorativa de la Setmana Internacional dels Arxius 2023.

Aquest dijous s’ha inaugurat la segona part de l’exposició Curses, caminades i atletisme al Pallars Jussà. Una iniciativa en el marc del projecte Fem esport, fem arxiu i com activitat commemorativa de la Setmana Internacional dels Arxius 2023. La mostra fa un repàs per la història del món de l'excursionisme a la comarca, amb la finalitat que serveixi també com a incentiu turístic del Pallars Jussà.

La mostra recull els primers passos que es van fer en matèria d’excursionisme a la comarca, el sorgiment de les seccions excursionistes, i es remarca la vinculació amb el descobriment de la riquesa patrimonial de la zona.

La mostra es podrà visitar fins al 14 de juliol al vestíbul de l’Arxiu comarcal del Pallars Jussà. L’any passat ja es va poder veure la primera part de l’exposició, i de cara a l’any que ve s’està preparant una tercera part dedicada a les curses de muntanya que ara estan a l’ordre del dia.

Parlen al vídeo: PABLO MARTÍNEZ, COORDINADOR DE L’EXPOSICIÓ