LA HISTÒRIA DE L’HOSPITAL DE CARTRÓ DE CAPDELLA, ARA EN UN LLIBRE

A partir d’aquest dimarts arriba a les llibreries “L’hospital de cartró de Capdella. Una icona de l’arquitectura prefabricada”. L'obra repassa l'evolució de l'arquitectura prefabricada europea, l'aplicació dels prefabricats de cartró i fusta a la Vall Fosca i els canvis al Pirineu amb l'inici de l'explotació hidroelèctrica.
L’autora, Sigrid Remacha, destaca que aquest edifici es considera únic al món, ja que és l’únic testimoni que s’ha preservat fins avui en dia. I que té una singularitat arquitectònica excepcional, no només pel sistema constructiu sinó pels materials empleats, com ara el cartró.
El llibre recull els orígens de l’empresa responsable de la construcció de l’edifici i la col·locació de l’edifici en aquesta colònia industrial de la Central de Capdella. Però també els lligams de l’edifici amb la població de la Vall Fosca.
“L'hospital de cartró de Capdella. Una icona de l'arquitectura prefabricada” és el segon número de la Col·lecció La Fàbrica, i és una coedició d'EUMO, el MNACTEC i el Museu Molí Paperer de Capellades.
Ara, el Museu Hidroelèctric de Capdella ha iniciat un procés de participació ciutadana per presentar als veïns i veïnes del municipi l'equipament de l'antic hospital de cartró de Catalunya, construït ara fa 107 anys a base de cartró i fusta. La idea és que siguin els veïns i veïnes els que decideixin quin ús volen que tingui en el futur.