QUERELLA D’UN EXPOLICIA LOCAL CONTRA L’AJUNTAMENT DE LA SEU

Un expolicia local de la Seu d’Urgell es querella contra l’ajuntament i l’alcalde, Francesc Viaplana, assegura que no s’ha produït cap irregularitat. 

L’home, veí de Granada, va exercir de Policia Local a la Seu durant un any en comissió de serveis, un règim que s’aplica per cobrir una plaça amb urgència. El denunciant hauria afirmat que no se li va renovar la plaça per atorgar-li al fill del cap de la Policia Local. 

Viaplana ha explicat que el nomenament del fill del cap de Policia com a nou agent es va produir l’abril del 2020, i que no hi ha cap factor, com ara tenir antecedents penals, que li impedissin ocupar aquesta plaça. La finalització de la Comissió de Serveis del querellant no va ser fins el gener de 2021, per tant l’alcalde assegura que no hi ha cap relació. 

Segons el diari Segre, l’expolicia s’hauria querellat contra l’alcalde de la Seu, el vicealcalde, Jordi Fàbrega, el cap de la Policia Local, Antonio González, el secretari municipal, Ramón Miñambres, i la coordinadora de policies locals de Catalunya per presumpte tràfic d’influències, malversació, falsedat documental i prevaricació.

Segons les informacions publicades, la Fiscalia Anticorrupció de Lleida, un cop analitzi la documentació aportada, haurà de decidir si inicia una investigació.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL