LA INTEGRACIÓ TARIFÀRIA DE L’ALT PIRINEU A LLEIDA PERMETRÀ DESCOMPTES DE FINS AL 78%

El departament de Territori integrarà l’Alt Pirineu i Aran al sistema tarifari de Lleida. La mesura, presentada aquest divendres des de Tremp, farà que es creïn dues noves zones, la 3 i la 4, on s’integraran les diferents comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Tot plegat, permetrà estalvis de fins al 78% en alguns desplaçaments, si es té en compte el preu actual dels bitllets sense els descomptes temporals decretats pel govern espanyol. 

De moment, comarques molt interrelacionades com són Cerdanya i l’Alt Urgell o el Pallars Jussà i el Sobirà, quedaran partides en dues zones diferents. Tot i això, l’objectiu és que això sigui provisional, ja que es vol tendir a un sistema que compti els quilòmetres recorreguts i no pas les zones. 

El cost de la mesura serà de 800.000 euros, i serà finançada pel mateix Departament de Territori i per l’IDAPA. També s’ha anunciat que abans d’acabar l’any es realitzarà una enquesta als ciutadans de l’Alt Pirineu i Aran per conèixer els seus hàbits de desplaçament i poder actuar en conseqüència per millorar el transport públic. 

Parlen al vídeo:

ESTER CAPELLA, CONSELLERA DE TERRITORI

ORIOL MARTORI, DIRECTOR GENERAL DE TRANSPORT I MOBILITAT