LA VARIANT DE POBLA I LA ROTONDA DE MONTFERRER, A PART DELS 260 MEUR DEL MINISTERI

El cost de la variant de la Pobla de Segur i de la rotonda de Montferrer no s’inclourà en els 260 milions d’euros que el Ministeri de Transports s’ha compromès a transferir a la Generalitat perquè faci millores a l’Eix Pirinenc. Es tracta d’unes actuacions que sumen prop de 55 milions d’euros, sent la variant de la Pobla la que s’endú la major part, amb un cost de gairebé 54 milions. Preguntada per aquest mitjà, la consellera de Territori, Ester Capella, ha volgut deixar clar que aquests diners no s’han de comptabilitzar en el finançament que rebrà la Generalitat.

Capella ha tractat la qüestió aquest divendres a Tremp, en una reunió amb representants polítics de la vegueria. Tot i que no ha volgut detallar quines inversions es prioritzaran amb els 260 milions que es rebran, ha celebrat que el territori és conscient que caldrà ser solidari.

En aquests moments, el ministeri i la conselleria estan tancant els convenis de les quatre encomanes de gestió, entre les quals hi ha la de l’Eix Pirinenc. Els textos definitius han d’estar a punt el 13 d’octubre, amb l’objectiu que abans de final d’any, la Generalitat ja tingui els diners. 

Parlen al vídeo: ESTER CAPELLA, CONSELLERA DE TERRITORI