LA MOSTRA DE FORMATGES I LÀCTICS D'ALP REUNEIX PRODUCTORS I VISITANTS
ALP REUNEIX PRODUCTORS I VISITANTS A L'11A MOSTRA DE FORMATGES I LÀCTICS DE CERDANYA I L'ALT URGELL. ENGUANY EL CONCURS POPULAR HA VENUT 120 TIQUETS, MÉS QUE EN PASSADES EDICIONS.
Alp ha acollit aquest diumenge l’11a Mostra de Formatges i làctics de Cerdanya i Alt Urgell, una cita consolidada al calendari que ha tornat a portar diversos productors locals i nombrosos visitants a la localitat. Hi han participat un total de vuit formatgeries, les de la zona i la de Tòrrec de Vilanova de Meià com a convidada, a banda d’altres productors agroalimentaris i artesans, que durant tota la jornada s’han pogut trobar al mercat artesà situat a l’entorn de la plaça major.
L'activitat estrella ha tornat a ser al concurs popular de formatges i productes frescos, en el qual els visitants han sigut el jurat popular encarregat de puntuar les diferents propostes que s’han preparat en una carpa davant de l’església. S’han venut prop de 120 tiquets, una xifra superior a la d’anteriors edicions.
Així, doncs, els visitants han decidit els guanyadors de les medalles d’or, plata i bronze i el premi a millor producte làctic fresc. La medalla d'or ha estat pel cremós de girul amb tòfona, la de plata pel vailet i la carbassa s'ha endut el bronze. Tots tres productes de la formatgeria Vall de Meranges. Pel que fa al millor producte làctic fresc ha estat el formatge d'untar de la formatgeria Montmelús de Ger.
Per amenitzar la mostra, també hi va haver una actuació musical al matí i a la tarda. A més, des de divendres i fins diumenge els restaurants i bars del municipi han ofert plats especials cuinats amb formatges de la mostra.
Parlen al vídeo: MARIA TIANA, REGIDORA AJUNTAMENT ALP