ELS RAIERS DE COLL DE NARGÓ TORNEN A BAIXAR DES DE LA PALANCA DE FÍGOLS

La baixada dels Raiers de Coll de Nargó, que per primer cop s’ha celebrat durant la primavera, permet allargar el recorregut i recuperar la tradició des de la palanca de Fígols, tram que feia deu anys que no es podia fer.

La 34a baixada dels Raiers de Coll de Nargó, la primera que es celebra durant la primavera, ha permès recuperar la tradició des de la palanca de Fígols, tram que no es feia des de fa uns deu anys. L’objectiu del canvi de data era allargar el recorregut, tot i que la situació de sequera, ha fet que l’organització no prengués la decisió fins a l’últim moment. 

Un dels rais ha completat tot el descens i el segon ho ha fet des de la zona dels Clops de Fígols, on s’han trobat les dues embarcacions. Aquesta ha estat la primera baixada, després que la tradició hagi estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Reconeixement que ha fet guanyar l’interès del públic, amb un centenar de persones, que s’han aplegat per veure el pas dels rais, així com les persones que durant la setmana han anat a veure la preparació. 

En aquesta edició els raiers han realitzat un curs de seguretat fluvial abans de la baixada i han utilitzat armilles salvavides. 

Parlen al vídeo: ÀLEX FERRÉ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAIERS DE LA RIBERA DEL SEGRE