LA MUNTANYA D’ALINYÀ REGULARÀ L’ACCÉS MOTORITZAT

L’accés motoritzat a la Muntanya d’Alinyà es regularà a partir d’aquesta tardor en tres punts d’accés a l’espai. L’objectiu és assegurar la conservació de la biodiversitat i la sostenibilitat de les activitats productives.

La Muntanya d’Alinyà regularà l’accés motoritzat a l’espai. L’objectiu és assegurar la conservació de la biodiversitat i la sostenibilitat de les activitats productives. Tot i que la majoria de visitants respecten la zona, han tingut problemes per gossos sense lligar, vehicles fora dels camins i, fins i tot, robatoris als cultius. 

En un dels punts d’accés s’hi habilitarà un aparcament amb una desena de places. El veïnat dels municipis de Fígols i Alinyà i Odèn seguiran tenint accés a la Muntanya.

Les converses per tancar l’espai van començar fa més de quinze anys però, fins ara, no s’havia arribat a cap acord. La mesura, que entrarà en vigor aquesta tardor, contempla la instal·lació de barreres en diferents accessos. 

L’actuació s’impulsa per la Fundació Catalunya la Pedrera, propietària de la Muntanya, en col·laboració amb la Reserva Nacional de Caça del Cadí i els Ajuntament de Fígols i Alinyà i d’Odèn, els quals gestionen l’espai. 

La Muntanya d’Alinyà és refugi d’espècies com l’isard o el gall fer i la seva situació permet observar amb facilitat fins a quatre tipus de voltors. 

Parlen al vídeo: JOEL OBIOLS, TINENT D’ALCALDE DE FÍGOLS I ALINYÀ