LA NEU FA ACTE DE PRESÈNCIA EN COTES BAIXES

Poblacions com Tremp, Oliana o Coll de Nargó han quedat emblanquinades feblement aquest dimecres, amb l’arribada d’una pertorbació que fins dijous al matí s’espera que acumuli entre 5 i 15 centímetres de neu.

La neu ha fet acte de presència, aquest dimecres, en cotes baixes a les comarques de l’Alt Pirineu. Cap a migdia poblacions per sota els cinc-cents metres s’han vist emblanquinades, com Tremp, Oliana o Coll de Nargó. Tot i això, la pluja posterior ha fet desaparèixer ràpid qualsevol rastre de la neu. 

A primera hora de la tarda la cota ha anat pujant i a punts com la Seu d’Urgell hi ha arribat una feble nevada. Tot i que els mapes fa una setmana apuntaven a una nevada històrica, la previsió finalment no és tant abundant. 

S’espera que durant la matinada i el matí de dijous la cota de neu pugui baixar fins al voltant dels 600 metres i es podrien acumular entre 5 i 15 centímetres de gruix. 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per fort vent durant dijous i temperatures baixes. Divendres, però, s’espera que la pertorbació s’allunyi i que la temperatura es recuperi progressivament el cap de setmana.