LA PLATJA D’OGERN SERVIRÀ COM A RESERVA D’AIGUA PER L’EXTINCIÓ D’INCENDIS AQUEST ESTIU

L’Ajuntament de Bassella ha aprofitat la crescuda del nivell de la Ribera Salada, amb les darrers pluges, per omplir la platja d’Ogern, per abastir tasques d’extinció d’incendis, i n’ha prohibit el bany per la manca de qualitat de l’aigua.

Davant la previsió d’alt risc d’incendis durant l’estiu, l’Ajuntament de Bassella ha creat una reserva d’aigua a la platja d’Ogern, per abastir tasques d’extinció. L’equipament es va omplir fa una setmana, quant les pluges van fer augmentar el nivell de la Ribera Salada, però el cabal ja ha tornat a disminuir. Davant la previsió de falta d’aigua el consistori n’ha prohibit el bany.

Les restriccions també inclouen la prohibició de pícnic i acampada, ja que la zona es troba propera a la massa forestal.

La platja d’Ogern es va construir fa vint anys, però l’Ajuntament la va haver de tancar per legalitzar-ne la concessió d’aigua, que era inexistent, i fa uns estius, l’impossibilitat d’assegurar la qualitat de l’aigua, ha fet que l’equipament es mantingui tancat.

L’Ajuntament planteja crear una zona de bany integrada amb l’entorn i ara busca finançament, ja que el projecte té un pressupost d’uns 400.000 euros.

Parlen al vídeo: CRISTINA BARBENS, ALCALDESSA DE BASSELLA