LA POBLA PREVEU ESTALVIAR MÉS D’UN 70% EN CONSUM ENERGÈTIC AMB LES REFORMES PREVISTES

L’Ajuntament de la Pobla de Segur començarà en breu les obres per millorar l’eficiència energètica en diferents edificis públics, entre els quals es troba l’edifici consistorial, el Molí de l’Oli, el pavelló municipal, l’escola i la residència de gent gran i altres.

L’Ajuntament de la Pobla de Segur començarà en breu les obres per millorar l’eficiència energètica en diferents edificis públics, entre els quals es troba l’edifici consistorial, el Molí de l’Oli, el pavelló municipal, l’escola i la residència de gent gran i altres. Aquestes obres es duran a terme a través d’un fons Next Generation d’un milió d’euros que ha estat atorgat al municipi. I es preveu un gran estalvi energètic i econòmic.

El programa compta amb 4 mesures diferents. Un parell de calderes de biomassa per abastir els edificis municipals, plaques solars a la teulada de l’escola Els raiers, dos vehicles municipals elèctrics i renovació de la teulada i tancaments i canvi d’il·luminació de l’edifici de l’Ajuntament. Totes les actuacions compten pràcticament amb el 100% del cost subvencionat.

Hi ha un parell d’anys per executar el projecte, però Baró ha explicat que ja s’està treballant per començar en breu. A més ha remarcat que aquestes subvencions es reben abans d’executar i que es justifiquen a posteriori, de manera que facilita que es duguin a terme amb celeritat. 

Parlen al vídeo: MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR