LA REHABILITACIÓ DE LES ADOBERIES DE TREMP REP EL PREMI BONAPLATA

El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Tremp han recollit aquest dimarts el premi Bonaplata de “Rehabilitació i Restauració d’elements immobles” que impulsa l’associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya. Les dues administracions han estat guardonades per la rehabilitació de les adoberies de Tremp.

Aquests premis tenen per objectiu premiar aquelles persones, associacions, col·lectius o institucions que hagin dut a terme accions per recuperar, estudiar, difondre o posar en valor el patrimoni industrial, científic i tècnic de Catalunya, sigui moble, immoble o immaterial en els últims dos anys.

Recordem que el projecte de rehabilitació de les Adoberies de Tremp presentat pel Pallars Jussà ha permès recuperar una de les vuit adoberies documentades que hi va haver a la població fins a finals del XIX. Les obres de rehabilitació han permès consolidar l’antiga edificació i fer-ne visitable la planta baixa. També s’ha convertit la primera planta en un mirador i s’ha recuperat un carrer empedrat. A més, s’ha habilitat un sender natural que connecta aquest espai amb el pont romànic de Sant Jaume.