LA SOSTENIBILITAT I ELS RECONEIXEMENTS MUNDIALS CENTREN LA PROMOCIÓ DE L’ALT PIRINEU I ARAN A FITUR

L’aposta per la sostenibilitat i els reconeixements internacionals per part de la UNESCO al patrimoni cultural de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de Lleida són dos dels eixos bàsics de l’acció promocional que el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida està duent a terme aquests dies a FITUR.

L’aposta per la sostenibilitat i els reconeixements internacionals per part de la UNESCO al patrimoni cultural de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de Lleida són dos dels eixos bàsics de l’acció promocional que el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida està duent a terme aquests dies a la Fira Internacional del Turisme, Fitur, que té lloc del 18 al 22 de gener al recinte firal de Madrid.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, han mostrat la seva confiança perquè aquest any 2023 el sector turístic de les demarcacions de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de Lleida puguin consolidar els resultats del 2022, que a falta de les dades del mes de desembre tancaran l’any amb una millor xifra de viatgers i un 10% de pernoctacions que el 2019.

A banda de la representació de la Diputació, han estat molts els alcaldes, alcaldesses i representants pirinencs que han assistit a Fitur.

Totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i de les Terres de Lleida estan representades a Fitur, on mostren tota la seva oferta turística per a aquesta nova temporada als taulells de Pirineus i Terres de Lleida. El Patronat de Turisme participa a Fitur dins l’estand de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme, a l’espai amb la marca Pirineus, on hi ha la representació dels consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Solsonès, i a l’espai Terres de Lleida, amb els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. La Val d’Aran, per la seva banda, té un espai propi entre les marques de Pirineus i Terres de Lleida, dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme.

A més, Durro, Arties i Garòs de l’Alt Pirineu i Aran han rebut a FITUR l’adhesió a la llista de pobles més bonics d’Espanya.

Andorra també està present a FITUR, on precisament s’ha anunciat la data per a la inauguració del complex Unnic, el primer casino del país, per al pròxim dissabte 4 de març.