LA TROBADA DE GLOSA ESCOLAR CELEBRA LA NOVENA EDICIÓ

La Trobada de glosa escolar de l’Alt Urgell reuneix vuit centres educatius de la comarca, en la novena edició, que ha convidat a l’alumnat a treballar la improvisació, les rimes i les corrandes.

Vuit centres educatius de l’Alt Urgell s’han reunit, a la Seu d’Urgell, per celebrar la novena edició de la Trobada de glosa escolar, amb la participació de gairebé 250 alumnes. L’acompanyament musical ha anat a càrrec de Pep Lizandra i professorat dels centres. L’acte tanca les sessions de preparació, fetes durant el curs, per a treballar la improvisació, l’elaboració de quartetes, les rimes i les diferents corrandes.

La proposta ha comptat amb diferents proves. En la primera, els participants han hagut d’improvisar a partir de dues paraules. La segona activitat ha convidat l’alumnat a crear rimes a partir d’un objecte. L’última ha consistit en treballar la imaginació per finalitzar quartetes inacabades. 

La iniciativa també permet fomentar l’ús de la llengua o l’agilitat mental. 

La Trobada de glosa escolar s’emmarca dins el Pla de formació de la zona del Centre de Recursos Pedagògic de l’Alt Urgell, amb el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. 

Parlen al vídeo:

LAIA ROSELL, MESTRA DE MÚSICA DE LA ZER URGELLET

PEP LIZANDRA, MÚSIC