LA UDL DEMOSTRA QUE LA CARN DE PASTURA ÉS MÉS SALUDABLE I SOSTENIBLE PEL PLANETA
Un estudi realitzat per la Universitat de Lleida demostra que la carn provinent d’animals amb una dieta a base de pastura és una carn més sostenible per al planeta, més saludable per al consum i, a més, viable per als petits productors.
Això suposa també aprofitar recursos del propi territori.
Aquest és el resultat d’un estudi que s’ha fet en una de les granges de l’explotació de Cal Tomàs, al Pallars Jussà, i que ha obtingut el mateix resultat que les proves fetes en altres explotacions de la zona. En aquest cas la mostra s’ha fet amb 24 animals, que s’han dividit en tres grups i cada un ha estat alimentat amb un tipus d’alimentació diferent. Ara el que es busca és fer-ne divulgació perquè s’apliqui.
Villalba ha explicat que amb aquest engreix alternatiu la productivitat és més baixa, de manera que s’ha de donar a conèixer el valor afegit que aporta.
La jornada ha comptat amb experts del sector de la ramaderia de pastura, l’agricultura regenerativa de tota la península i la gastronomia sostenible, a més d’uns 250 participants.
Parlen al Vídeo: DANIEL VILLALBA, PROFESSOR DEPARTAMENT DE CIÈNCIA ANIMAL UDL