L’ACAU DEMANA COL·LABORACIÓ CIUTADANA EN EL PROJECTE ‘L’ALT URGELL DESAPAREGUT’

L’Arxiu Comarcal demana la implicació dels ajuntaments en el nou projecte ‘l’Alt Urgell desaparegut’ per recuperar la memòria històrica de la comarca a través de fotografies dels particulars.

‘L’Alt Urgell desaparegut’ és el nou projecte de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell que s’ha presentat aquest matí en el Consell d’alcaldies, que ha tingut lloc a Tuixent. Aquest, vol recuperar, identificar i digitalitzar fotografies de fons personals de tota la comarca.

L’entitat demana la implicació dels ajuntaments perquè animin a la població a fer aportacions d’imatges. Aquest projecte es complementarà amb exposicions virtuals i físiques perquè la ciutadania pugui veure de quina manera es recupera la memòria visual.
Aquesta iniciativa té l’objectiu de documentar alguns moments de la història poc preservats a la comarca com els anys 50 i 60, dels quals no se’n té gairebé fotografies. L’Arxiu Comarcal busca fotografies de particulars per poder recrear el dia a dia de la comarca.

Les persones que aportin fotografies a l’Arxiu podran recuperar els originals i se’ls entregarà una copia de la imatge digital.

Parlen al Vídeo:

JULIO QUÍLEZ, DIRECTOR ACAU