L’EXPOSICIÓ ’60 ANYS DE LLUITA I COMPROMÍS’ EXPLICA LA HISTÒRIA D’ÒMNIUM CULTURAL

L’exposició que repassa els 60 anys d’història d’Òmnium Cultural, per la defensa de la llengua i la cultura catalanes, es podrà visitar fins el 15 de juny a la Biblioteca de Sant Agustí.

La Biblioteca de Sant Agustí a la Seu d’urgell acull, fins el 15 de juny, una exposició per commemorar els 60 anys d’història d’Òmnium Cultural, des de la creació de l’entitat el 1961 fins el 2021, abans que l’urgellenc, Xavier Antich, agafés la presidència.

La mostra amb el títol ’60 anys de lluita i compromís’ destaca els moments més importants de la defensa de la llengua i cultura catalanes, amb la cohesió social com a eix vertebrador.
L’entitat, amb més de 190.000 socis, també explica la creació de les delegacions territorials, com la de l’Alt Urgell, creada fa 45 anys, que va tenir Mossèn Albert Vives com a primer president.

Òmnium Cultural Alt Urgell treballa en futurs projectes com el premi Sambori que organitza amb els centres educatius, l’arribada de la flama del Canigó a la comarca o la celebració, el 9 de juliol, del Correllengua.

Parlen al Vídeo:

NÚRIA OLIVA, PRESIDENTA ÒMNIUM CULTURAL ALT URGELL