L’AJUNTAMENT DE LA SEU DEBAT EN EL PLE LA PUJADA D’IMPOSTOS I TAXES

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell debat en el ple modificacions en les ordenances municipals, entre les quals en destaca l’augment del 19,8% de la taxa d’escombraries i la disminució de la zona regulada.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell debat en el ple modificacions en les ordenances municipals per al 2024. L’equip de govern ha explicat que la pujada de la llum, l’augment dels sous dels funcionaris i la inflació de l’IPC han portat a l’actualització de taxes, que permetin a l’Ajuntament mantenir un equilibri entre ingressos i despeses. 

Entre les modificacions més importants hi ha una pujada del 3,5% en l’Impost sobre Bens Immobles, que s’actualitza segons l’IPC. Pel que fa a la Plusvàlua, l’impost que grava l’increment del valor d’un bé immoble, es torna a la recaptació de 2021. En les transaccions o herències de menys de 20 anys tindrà un augment del 30% i en les de més de 20 anys, una pujada del 20%. 

La taxa d’escombraries també augmentarà un 19,8%, degut a la nova licitació del servei. 

La taxa d’aigua, que feia 10 anys que no s’actualitzava, s’augmentarà per trams, entre un 2 i un 6%, en propietats privades i un 4% a la indústria. La taxa de la zona regulada disminueix per facilitar l’aparcament al centre i comptarà amb 15 minuts gratuïts. Els primers 30 minuts hi haurà un descompte del 20%, xifra que s’anirà reduint fins a un 2% a les 3 hores. 

Parlen al vídeo: JOAN BARRERA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL