L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL APROVA UN PRESSUPOST DE MÉS DE 34 MILIONS D’EUROS

Esquerra i la CUP han donat suport a l’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, format per Compromís X la Seu, per tirar endavant el pressupost per a l’any 2024. El grup de Junts hi ha votat en contra.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova un pressupost municipal de més de 34 milions d’euros, que té com a principals eixos la dignificació de l’espai públic, les necessitats socials de la població i la reactivació econòmica. L’equip de govern, format pel grup de Compromís X la Seu, ha rebut el suport de la CUP i Esquerra, mentre que Junts hi ha votat en contra. 

El suport d’Esquerra ha estat condicionat a la incorporació de partides per ubicar el Cau a l’antiga escola llar de l’Albert Vives, crear una coberta del jaciment del pati de les Monges i tirar endavant el projecte dels antics jutjats. 

La CUP ja va anunciar un acord per donar suport al pressupost i celebren un canvi de polítiques a la ciutat. 

Des de Junts han ofert abstenir-se amb el compromís de no apujar l’IBI el 2025. L’equip de govern, però, ha argumentat que per responsabilitat financera no ho poden assegurar. El grup creu que el pressupost no beneficia el municipi.

L’aprovació del pressupost, que s’hauria d’haver fet en el ple de desembre, es va ajornar perquè l’oposició no havia rebut el document definitiu.

Parlen al vídeo:

GEMMA TÓ, REGIDORA D’HISENDA DE LA SEU D’URGELL

FRANCESC VIAPLANA, ERC

BERNAT LAVAQUIOL, CUP

JORDI FÀBREGA, JUNTS