L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL DONA 10.000€ A OPEN ARMS PER AJUDA HUMANITÀRIA A GAZA

La donació s’ha oficialitzat aquest dimecres en un acte a la seu del consistori on ha participat el director i fundador de l’entitat, Òscar Camps.

L’Ajuntament de la Seu ha donat 10.000 euros a l’ONG Pro-Activa Open Arms per contribuir a la tasca humanitària que està fent l’organització a la Franja de Gaza. En un acte aquest dimecres a la seu del consistori, representants municipals han rebut el director i fundador de l’entitat, Òscar Camps, per fer-li entrega d’un xec simbòlic. 

Durant la visita, Camps ha valorat la importància d’aquest posicionament, davant els obstacles que es troben per part d’altres governs i administracions per fer arribar l’ajuda a les víctimes del conflicte.

L’activista també ha donat detalls sobre la situació d’emergència que es viu a la Franja des que Israel va iniciar l’ofensiva l’octubre de l’any passat. El bloqueig actual de la zona i la falta de garanties de seguretat han obligat l’entitat a aturar l’enviament d’ajuda, després de l’assassinat de set cooperants de l’ONG World Central Kitchen al mes d’abril.

Aquesta acció del consistori urgellenc se suma a la moció de suport al poble palestí aprovada el novembre passat i a una donació de 8.000 euros al Fons Català de Cooperació.

També s’ha contribuït en accions de sensibilització, com la projecció de la pel·lícula ‘200 metres’ fa dues setmanes als Cinemes Guiu. Òscar Camps ha acabat la seva visita participant d’un debat obert amb la ciutadania en aquest mateix espai.