L’ALT PIRINEU I ARAN COMPTARÀ AMB 3 NOVES ESCOLES BRESSOL AQUEST CURS VINENT

52 noves escoles bressol en entorns rurals entraran en funcionament aquest curs vinent, 3 d’aquestes a la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran: concretament a Peramola, Josa i Tuixent i Ribera d’Urgellet. Així ho ha anunciat el Govern de la Generalitat que ha presentat els resultats del Pla d’integració de l’etapa inicial a l’escola rural.

Aquesta acció té per objectiu dinamitzar el territori i diversificar-ne l’economia per avançar en una transformació verda, feminista i social.

Aquest curs vinent dos infants estrenaran la nova escola bressol de Peramola, un dels quals ja ha aprofitat la visita per conèixer-la.
L’ajuntament del municipi reclama la renovació de l’equipament, ja que les instal·lacions de l’escola Sant Miquel – ZER Narieda de Peramola, fa més de 60 anys que no han canviat.

Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes es mostren contents amb la mesura, perquè fins ara la única opció era portar els infants a escoles bressol de municipis propers.

L’escola bressol s’ubicarà en un espai nou de 25 metres quadrats, les obres del qual ja han començat aquesta setmana i s’espera que estiguin llestes al setembre.

Parlen al vídeo:

JOSEP GONZÀLEZ-CAMBRAY, CONSELLER D’EDUCACIÓ

TERESA JORDÀ, CONSELLERA ACCIÓ CLIMÀTICA, ALIMENTACIÓ I AGENDA RURAL

LAURA VILAGRÀ, CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA

GEMMA ORRIT, ALCALDESSA PERAMOLA

XAVIER SOLDEVILA, REPRESENTANT AFA PERAMOLA